Kosten

Wat kost een 8-weekse Mindfulness (MBSR) cursus?


TARIEF: FYSIEKE CURSUS (op onze locatie) 


 • Voor particuliere klanten die de cursus uit eigen privé budget betalen hanteren wij een gereduceerd tarief van €395,- .

 • €595,- (excl. 21% BTW) per persoon voor organisaties en/of indien de werkgever de kosten overneemt. (ZZP'er of ondernemers vanaf 3 medewerkers).Wat krijg je voor die prijs?

 • een intakegesprek
 • 8 trainingssessies van gemiddeld 2,5 uur
 • 1 stiltedag van 4 uur
 • een werkboek
 • audio files (mp3) met oefeningen
 • persoonlijke ondersteuning gedurende het gehele traject.


Om je inschrijving en deelname definitief te maken, dient het bedrag van de factuur minimaal 14 dagen vóór aanvang van de training te zijn overgemaakt, onder vermelding van het factuurnummer. 


Inschrijfproces | Hoe verder na aanmelding?

 1. Mindfulness Centrum Haarlem bevestigt het ontvangst van je aanmelding.
 2. De trainer neemt contact op om een intake gesprek (telefonisch, video call of live) in te plannen. 
 3. Na afloop van het gesprek bepalen client en trainer samen of deelname definitief is. 
 4. Hierna ontvangt de deelnemer de factuur voor de gehele cursus.
 5. Om een plek definitief te reserveren, dient het cursusgeld uiterlijk 10 dagen na ontvangst van de factuur en/of minimaal 14 dagen voor aanvang van de training te zijn overgemaakt.
VERGOEDINGEN

Kan ik vergoeding van mijn werkgever krijgen?

Bijna alle werkgevers hebben een budget preventie, een ziekteverzuimbudget en /of een budget persoonlijke ontwikkeling. Ook kan er binnen grotere organisaties een beroep worden gedaan op bedrijfsmaatschappelijk werk.

Er zijn dus steeds meer werkgevers die de mindfulness training (MBSR) vergoeden, mede doordat het een wetenschappelijk bewezen en effectieve aanpak is om beter met stress en werkdruk te leren omgaan. De mindfulness training past daardoor goed binnen het beleid van Human Resources van deze tijd.


Werknemers die een training hebben gevolgd geven aan dat het een positief effect heeft op hun productiviteit, op hun mentale vaardigheden, op hun omgang met collega's en stressbestendiger zijn.

Tevens hebben bedrijven de mogelijkheid om subsidie aan te vragen. Een bedrijf

kan de helft van de mindfulness trainingen gesubsidieerd krijgen, tot een bedrag van 10.000 euro.

Worden de kosten vergoed door een zorgverzekeraar?

Enkele zorgverzekeraars bieden een vergoeding aan voor een 8-weekse mindfulness cursus. Hier valt het onder de alternatieve geneeswijzen in het aanvullend pakket. De vergoedingen voor alternatieve geneeskunde zijn bij veel verzekeraars verminderd. Soms zijn het bedragen tussen €100,- en €350,-.


Kijk op de pagina van de NFG of van de zorgwijzer om snel een overzicht te hebben, of een mindfulness training bij jouw verzekeraar vergoed wordt. 

Studenten kunnen meer informatie achterhalen via deze link van studenten-zorgverzekeringen.


Verzekeraars vergoeden de kosten altijd achteraf, dus na afronding van een therapie/behandeling. De kosten voor een mindfulness training worden dan ook pas na afronding van de gehele cursus uitbetaald. Dat betekend wel dat een deelnemer het cursusgeld altijd eerst zelf moet voorfinancieren.


Om er absoluut zeker van te zijn dat mindfulness vergoed wordt, kun je het beste contact opnemen met je eigen zorgverzekeraar (voorwaarden achterhalen) en dit schriftelijk laten bevestigen.


AGB- of behandelcode

Helaas komt het regelmatig voor dat zorgverzekeraars een declaratie afwijzen omdat de trainer geen AGB-code heeft of omdat er geen behandelcode op de factuur vermeld staat.

Dit is echter niet terecht.
De zorgverzekeraars die vergoeding bieden voor mindfulness doen dat in de meeste gevallen op voorwaarde

- dat er een doorverwijzing is afgegeven door de huisarts en

- de mindfulnesstrainer bij de VMBN is aangesloten in categorie 1.

Wordt uw declaratie afgewezen, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar en verwijs naar hun eigen vergoedingsvoorwaarden of vraag of zij willen aangeven waar in hun voorwaarden staat dat er voor de vergoeding van de mindfulnesstraining een AGB- of behandelcode nodig is.Tips voor andere mogelijkheden voor vergoeding

Via arbodiensten

Werkgevers via arbodiensten benaderen, via bedrijfsartsen en brancheorganisatie (bv. BOA, Arbouw) is een mogelijkheid.


Via UWV

Het is de moeite waard voor mensen met een uitkering om te onderzoeken of het UWV een deel van de kosten voor een training kan betalen. Hierbij is van belang om goed te motiveren hoe een mindfulnesstraining kan bijdragen aan het (sneller) vinden van een baan en aan het goed blijven functioneren in een baan.


Via gemeente

Het ondersteunen van mantelzorgers is voor veel gemeenten een speerpunt nu door de bezuinigingen in de zorg veel zorgtaken op de schouders van mantelzorgers komen. Wellicht kunt u een beroep doen op WMO-gelden. Sommige zorgverzekeraars vergoeden ook een deel van een MBSR-training voor mantelzorgers.

ALGEMENE VOORWAARDEN

Deelname aan een training bij Mindfulness Centrum Haarlem gebeurt altijd op eigen en vrijwillige basis van de deelnemer zelf. De inzet en betrokkenheid bij de training van de deelnemer is mede van invloed op het gewenste eindresultaat. Mindfulness Centrum Haarlem kan hierdoor geen garantie geven voor het gewenste resultaat dat een deelnemer vooraf zelf heeft bepaalt.


Mensen die onder behandeling van een medisch specialist zijn (zoals een arts of psychiater) raden wij aan om voor de inschrijving van een training advies in te winnen bij deze medisch specialist om te bepalen of de timing van de training het juist moment is of überhaupt past in het behandelplan. Mindfulness Centrum Haarlem is niet verantwoordelijk voor het effect van de mindfulnesstraining op de gezondheid van een deelnemer....


...Lees hier de volledige algemene voorwaarden

Vragen? bel met ons


Telefoon: 06-1025 0077

2024 Mindfulness planning

       

4 september (woe) 19.15

11 okt. (woe) 19.15


ANNULERING

Hoe kan ik een mindfulness cursus annuleren?


 • U kunt uw inschrijving voor de training kosteloos annuleren tot één maand voor aanvang.


 • Bij annulering tot twee weken voor begin van de training wordt 50% van het cursusgeld in rekening gebracht.


 • Binnen 2 weken (14 dagen) voor aanvangsdatum en na aanvang van de training is geen restitutie mogelijk.